Friday, 15 April 2016

Ressenya: George d'Alex Gino.


Gràcies a Fanbooks per l'exemplar de la novel·la.

SINOPSI I RESSENYA SENSE SPOILERS:

En George té un secret. Ell no és un noi, és una noia. No sap com dir-ho a la família, als companys o a la seva mestra. Quan el musical de l'escola necessita una actriu, en George es presenta a les audicions. 

Serà acceptada pel que realment és o es veurà tancada en el que tothom veu, un noi?

George és un llibre molt curt i senzill, amb una estructura de plantejament, nus i desenllaç molt ben definida i marcada. Va dirigit a un públic més jove, al voltant dels 10-12 anys. Tot i així, crec queb qualsevol lector pot gaudir d'aquesta història tan tendra, pura i innocent.

La transsexualitat és el tema principal de la novel·la, però tractant-se d'una nena petita, es tracta des d'un punt inofensiu i bastant normalitzat. Per a ella no suposa cap problema; en tot cas és la resta de la gent la que no pot acceptar la seva realitat. Això és el que he après de la novel·la: quan som petits ens estimem i estimem els altres sense importar què són i què se senten. És mentre creixem que la societat canvia la nostra manera de veure'ns i veure els altres. George és la prova escrita de com la transsexualitat no és res més que un tret humà amb què la societat s'obsessiona per destacar com a dolent.


Vull agrair al seu autor, l'Àlex Gino, per haver presentat al món com es viu la transsexualitat a una edat tan jove. 

Els personatges secundaris no em van agradar massa, tot i que la George em va semblar molt agradable i valenta.

Això sí, crec que és una novel·la massa curta i  sense girs en la trama. És perfecte que ens mostri la vida quotidiana dels nens, però m'hagués agradat aprofundir més en la seva vida com a nena petita. Entenc que és una novel·la més infantil i ha de seguir un esquema senzill, però hagués estat genial conèixer altres aspectes de la seva vida.

PUNTUACIÓ:2 comments:

  1. ¡Hola!
    Pinta interesante. A ver si puedo leerlo.
    Magnífica reseña.
    ¡Nos leemos! :-)

    ReplyDelete