Saturday, 9 July 2016

Ressenya: Tothom hauria de ser feminista de Chimamanda Ngozi Adichie.SINOPSI I RESSENYA SENSE SPOILERS:

Un llibre que recull el transcendental discurs que va oferir l’autora a TEDTalk sobre el significat de ser feminista en ple segle XXI. Un breu assaig que té el poder que les seves paraules ressonin dins el cap de qui les llegeix. Aquest és el poder que tenen els grans assajos per canviar la societat.

En aquest curt però intens discurs, Chimamanda ens parla d'un tema que a priori podem prendre per mol típic, però el qual realment desconeixem i infravalorem. En aquestes pàgines, a través d'exemples i casos coneguts per l'autora, veiem situacions a les quals la dona queda totalment infravalorada, com si es tractés d'un ésser irrellevant i fora de context, com si tenir dos cromosomes X en lloc d'un X i un Y fos un crim. 


Les paraules utilitzades són dures, crues i fan mal, però són realistes, i aquest discurs no vol més que mostrar la realitat a tot aquell que es nega a veure-la, o que la veu i no se la creu, no li sorprèn. 

No puc dir gaire cosa més, perquè no es tracta d'una història fictícia amb un argument terrible i ple d'acció, no. Es tracta de la realitat de la dona, la crueltat i la injustícia del món. Es tracta d'un moviment que acostuma a ser pres amb connotacions negatives, completament oposades a la seva veritat: el feminisme, la igualtat de gènere. 

Nosaltres hem evolucionat, però les idees que tenim sobre el gènere no ho han fet. Tothom hauria de llegir aquest discurs per obrir els ulls i veure que, realment, la igualtat de gènere encara no existeix en molts àmbits.

LA MEVA PUNTUACIÓ:


*Gràcies a Fanbooks per l'exemplar.


2 comments: