Friday, 26 February 2016

Ressenya: Love You d'Estelle Maskame.


Moltes gràcies a Fanbooks per l'exemplar.

SINOPSI I RESSENYA SENSE SPOILERS:

L'Eden marxa amb el seu pare i la seva nova família a passar un estiu. Tot i que els seus plans són bronzejar-se, i segurament cuidar dels seus germanastres, el seu estiu agafa un sentit totalment inesperat.
Els seus germanastres no necessiten ningú que en tingui cura. En Chase i en Jamie són joves, però saben cuidar-se. En Tyler... l'idiota que l'Eden haurà de suportar durant vuit llargues setmanes, és  el germà gran.
L'Eden no suporta el Tyler. És un cregut, un prepotent, un idiota... I tot i així, l'Eden es veu completament atreta per ell i els seus secrets.

En aquesta novel·la coneixem una noia insegura i adolescent que ha viscut experiències poc agradables, tant a casa com a fora. L'Eden és sens dubte una bona protagonista per a aquest llibre.  Té una personalitat realista amb què els lectors poden connectar fàcilment: les seves inseguretats, la seva manera d'actuar, els seus desitjos i la seva manera de controlar-los inútilment... És un personatge molt actual i convincent.

Love You ens presenta un grup d'amics molt divertit amb què vaig riure molt. Són uns adolescents fent el que fem els adolescents, i em va agradar molt veure reflectides les actituds dels joves. Amb aquest grup veiem com creuen que són imparables, invencibles... els veiem menjant-se el món només per veure com els el cau als peus després. Representa molt bé el que som els adolescents i com ens sentim. En aquesta novel·la, veiem per exemple unes quantes festes, i són d'allò més divertides! Vaig gaudir molt les escenes del grup d'amics.

He de dir que, tot i que en general m'han agradat molt tots els personatges, més d'un se'm feia pesat i innecessari en alguna (o totes) les escenes. És el cas de les amigues de l'Eden, que tot i que en el grup tenen un bon paper, com a personatges individuals no m'acaben de convèncer.

Parlem d'en Tyler. No m'esperava gens que el seu personatge fos així. La sinopsi parlava d'un idiota, però les seves parts més fosques em van prendre per sorpresa. Els seus secrets i els seus defectes són bastant impactants i frustrants, tot i que perfectament col·locats en la historia.

L'error que considero més greu és l'epíleg. La primera part em va deixar indiferent i gens contenta. Ara, el final promet. No et deixa en cap punt on la trama sigui vital, però la situació et fa desitjar tenir la segona part de la trilogia just al costat per continuar llegint. 

A qui recomano aquesta novel·la? A tots aquells lectors que els agradin les novel·les contemporànies juvenils amb un toc madur i dramàtic. Els fanàtics de la serie After d'Anna Todd poden trobar aquí allò que After té, tot i que només alguns aspectes, doncs no crec que tinguin res a veure. After em va agradar menys; la història que Love You presenta em sembla molt més interessant i atractiva, plena de passió i prohibicions... Una barreja molt maca que pot agradar als amants de les relacions prohibides.

Love You és, per tant, una novel·la molt divertida, juvenil, dramàtica en el punt exacte i actual que tracta temes importants com ara la família, l'amistat i l'amor.


Ara sí que no puc esperar al març per poder llegir Need You, la segona part.
Need You, I need you.

PUNTUACIÓ:
No comments:

Post a Comment